socha sv. Josefa

Figura sv. Josefa stojí uprostřed nově vystavěné řady světců, sochu sv. Jáchyma má po pravé a sv. Anny po levé ruce. Postavy se obrací čelem k jihu resp. jihozápadu, seřazeny jsou v pravidelném rozestupu vedle sebe. Dílo se skládá z nového a původního podstavce, plintu a vlastní sochy. Zhotoveno je z pískovce, nový podstavec oproti původnímu dílu není do černa zpatinovaný. Mezi chodidly světce je svisle umístěna kovová plochá výstuha. Památka stojí na novodobém vyšším pískovcovém hranolovém podstavci. Původní podstavec, osazený na novém, je nízký, profilovaný, s dříkem projmutým. Na něm spočívá prostý čtyřhranný plintus s majuskulním nápisem se jménem světce. Vlastní socha je tvořená dvěma velikostně nesymetrickými postavami, otcem a dítětem. Sv. Josef drží na pravé ruce sedícího malého Ježíše, levou spuštěnou rukou si přidržuje bohatě zřasený plášť. Nahé dítě se drží levou rukou světce za krk, pravou rukou si hraje s nevelkou kamennou lilií na jeho hrudi.