poklona

Zděná omítaná poklona je postavena v jihovýchodní části obce při hlavní komunikaci procházející obcí, na rozcestí poblíž fary. Má trojúhelný půdorys se třemi identicky pojednanými stranami. Ve spodní části stavbičku obíhá sokl s oblou profilací, z něj vyrůstá střední část s probranými obloukově završenými nikami lemovanými nárožními pilastry s římsovými hlavicemi, které nesou oběžné kladí a bohatě profilovanou korunní římsu. Poklona je završena volutovými konkávně prohnutými štíty, které spojuje kamenný článek, dříve sloužící jako podstavec, na němž byla osazena socha sv. Floriána (dnes chybí). Prostory nik jsou v současnosti prázdné, pouze v čelní nice obrácené k západu a uzavřené novou kovovou mříží je umístěn naivní obraz sv. Cyrila a Metoděje.