ohradní zeď s erbem a zazděnou nádobou

Mohutná ohradní zeď vymezující prostranství kolem kostela, které bylo původně hřbitovem, je vystavěna z velkých kamenných kvádrů, místy proložených pálenými cihlami. Koruna zdi je tvořena souvisle položenými pálenými cihlami po celé délce zdi. V některých místech cihly chybí. Zeď je na vnější straně zpěvněna opěrnými pilíři, vystavěnými z kamenných bloků. Ke kostelu vede novodobé schodiště, které před hlavním vstupem protíná ohradní zeď. Na zdi dochovány místy zbytky malty. Na východní straně je do ohradní zdi zazděna kropenka z původního kostela ze 17. století a erb majitelů panství rodu Serenyiů. Kropenka je kamenná nádoba ve tvaru osmiúhelníku s rovným okrajem, uvnitř ve vysokém reliéfu kříž přecházející z rovného dna na stěny. Jenda ze stran osmiúhelníku zesílená a zvýšená s volutami, kůl kříže přesahuje na volutovou část. Kropenka je zazděna dnem do zdi. Vedle kropenky je zazděn erb šlechtického rodu Serenyiů, který je značně zvětralý a reliéf skoro nezřetelný. Kamenný šlechtický znak je proveden ve francouzském štítě, v heraldicky pravé polcené části nalézáme esovitě zakrouceného hada s korunkou, v levé polovině, dělené středním břevnem s routovým vzorem, se nachází v horní části pegas ve skoku, dolní pole je prázdné (jinde odlišeno tinkturou). Erb zobrazen bez klenotu jen s erbovní korunkou, dochován na obdélné desce. Třetím zazděným artefaktem je svorník s reliéfem rozety z žebrové gotické klenby.