rozcestník - pyrám

Rozcestník cest se nachází volně v krajině, při křižovatce mezi obcemi Domašín u Černíkovic a Libel, nacházejících se na hlavní silnici E 321 vedoucí ze Solnice do Častolovic, a mezi obcemi Lokot a Třebešov na vedlejší silnici z Rychnova nad Kněžnou do Třebešova. Rozcestník je složen z pěti opracovaných kamenných bloků. Na hranolovou podnožní desku (š. 113 cm, hl. 113 cm, v. 38 cm) je usazena podstava tvořená kamenným soklem (š. 79 cm, hl. 79 cm, v. 34 cm), hranolovým tělem (š. 71 cm, hl. 71 cm, v. 100 cm), majícím v každé ze svých čtyř stěn mírně předstupující čtvercové zrcadlo, a zúžující se profilovanou hlavicí (š. 98 cm, hl. 98 cm, v. 30 cm). Na ní je osazen vysoký čtyřboký jehlancový pilíř rozcestníku s okosenými hranami (max. š. 60 cm, max. hl. 60 cm, min. š. 40 cm, min. hl. 40 cm, v. 300 cm). Na jedné ose s objektem vlastního rozcestníku jsou ze dvou stran do země zapuštěny kamenné válcové odrazníky s půlkulovou hlavicí (průměr válce 51 cm, v. 52 cm).