nájemní dům

Dům se symetricky řešenou devítiosou fasádou s podvojně sdruženými půlkruhově zaklenutými okny s profilovanými šambránami s klenáky ve střední ose průčelí, která je v mělkém rizalitu. V ose bosovaného přízemí půlkruhově zaklenutý portál rámovaný hermovkami atlantů, nesoucími balkon prvního patra. Ten je sloupy spojen s balkonem druhého patra, jehož sloupy zase nesou zvlněný štít se štukovým dekorem s letopočtem “1898”, který zakončuje rizalit. Okna přízemí dvoukřídlá na průběžné podokenní římse a s půlkruhovým záklenkem. Okna prvního patra odděleného kordonovou římsou obdélná dvoukřídlá ve špaletách, na průběžné podokenní římse, s balustrádou v parapetních výplních, s plastickými šambránami, geometrickým dekorem v suprafenestrách a, mimo balkony, s trojúhelníkovými nadokenními římsami. Obdobně pojatá jsou i okna druhého patra, ovšem se zdvojeným klenákem v suprafenestrách a obloukovými nadokenními římsami na konzolkách. Ve 2–3 a 7–8 okenní ose obou pater balkony na konzolách se subtilním ornamentálním kovaným zábradlím. Fasáda obou pater obložena béžovým keramickým obkladem. Půdní polopatro prolomeno malými kruhovými větracími otvory. Korunní římsa se zubořezem a vejcovcem a na konzolách nese sedlovou střechu. --- Dvorní fasáda jednotná a shodná u obou domů – jednoduchá, hladká s výrazně vystupujícími rizality obou schodišť, ke kterým se přimykají jednoduché balkony s kovářsky zpracovaným zábradlím (tyče čtvercového průřezu s bambulemi uprostřed). Okna opatřena jednoduše profilovanými šambránami, překlady rovné, pouze průjezd je překlenut vysokým půlkruhovým obloukem. V úrovni parteru dodatečně zřízená plechová garážová vrata. Vstupy do dvora prolomeny v parteru schodišťových rizalitů a průjezdem z ulice. Na domě 117/46 se projevuje do dvora půdní vestavba dvojicí vikýřů, symetricky umístěných po straně centrálního schodišťového rizalitu.