městské opevnění

Podle Evidenčního listu z r. 1961 se jednalo o polohu městských hradeb na jižním a severním obvodu města v ulicích jižně a severně od náměstí - ulice Na lávkác,a svah zv. Pod parkánem a Na příkopech.. Městská ostrožna, na severu a východě zastavěna, na západě ohraničena novodobými tarasními zdmi, na jihu svah v zástavbě s terasovou úpravou dvorků a zahrádek. V terénu se hmotné pozůstatky nenacházejí - na severní straně proběhla v průběhu 20. století přestavba území, spojená se zkanalizováním otevřeného potůčku (poloha Přikopy, též Na příkopech), na jižní straně jižně od ulice Na lávkách v zahradách novodobé terasové úpravy. V r. 2012 archeologickým průzkumem v oblasti kostela sv. Jiří doklady fortifikace nenalezeny, nynější tarasní zdi jsou novodobé - nejdříve z 18. století.