nájemní dům

Řadový 3 patrový 7 osý nájemní dům. Nároží fasády v přízemí jsou rizality v ostatních patrech trojosý arkýř, střední část tvoří opět rizalit s trojdílným oknem s vždy po dvou okenních osách . Přízemí členěno soklem, pásovou bosáží, na osu prolomený pravoúhlý vstup. Vstup rámován olištovanou šambránou s ušima, ve cviklech motiv rozvilin a s klenákem ve vrcholu. Dveře jsou dvoukřídlé pravoúhlé s kruhovým nadsvětlíkem. Kordonová římsa odděluje patra zdobená pásovou bosáží. Arkýře jsou trojosé, střední osa s olištovanou šambránou s klenákem a kapkami. Bosované pilastry rámují střední pole se dvěma pravoúhlými okny s identicky zdobenými okny v 1. patře. Trojdílné okno v rizalitu 1. patra s olištovanou šambránou s klenákem. Okna ve druhém patře v arkýři a rizalitu hladká, zdobená pouze vyloženými parapetními římsami, okna v mezipolích s olištovanou šambránou s vejcovcem s vyloženými parapetními římsami. Kordonová římsa odděluje parapet 3. patra. Všechna okna rámována olištovanou šambránou s listovcem, v arkýři v parapetu kartuš, nad okny kosočtvercový ornament, arkýř rámován pilastry s římsovou hlavicí. Hladké pilastry s diamantovou bosou rámují vpadlé pole, kde nad okny jsou osazeny kartuše. Kolem okna v rizalitu hrubá omítka a zbytky původních pilastrů (hlavice s diamantovou bosou). Podstřešní profilovaná římsa nese nad arkýři věžovité útvary, nad střední částí je novodobá střešní nadstavba.