nájemní dům

Řadový šesti podlažní pěti osý nájemný dům. V přízemí symetricky umístěný pravoúhlý vstup s dvoukřídlými dřevěnými, částečně prosklenými dveřmi s kubistickým ornamentem. Vstup zdůrazněn kónicky se zužující špaletou. V přízemí jsou na každé straně tři čtvercová okna. V 1. N.P. jsou krajní okenní osy a centrální okenní osa lemovány hrotitou šambránou. Pod arkýřem se nacházejí dvě užší okenní osy s hladkou nadokenní římsou. Ve 2.-4. N.P. je ve druhé a čtvrté ose předsazen pravoúhlý arkýř nesený čtvrtkruhovými konzolami. V arkýři jsou čtvercová okna s vyloženou parapetní římsou a hladkou nadokenní římsou. Plocha mezi okny pojednána ornamentem ve tvaru šipky. Okna v 1., 3. a 5. ose jsou čtvercová. Plocha fasády zdobena svislými a vodorovnými hladkými lištami. Nad okny centrální okenní osy je ornament ve tvaru písmene M. 6. N.P. je pojednáno pálenými bobrovými taškami. Ona jsou čtvercová lemovaná lezénami nesoucími hladkou trojúhelníkovou římsu. Ve střeše lichoběžníkové vikýře novodobé půdní vestavby. Dvorní fasáda: hladká členěna pouze pravoúhlými okenními otvory.