nájemní dům

Řadový čtyřpodlažní nájemný dvojdům. Dva v půdorysu obdélné domy jsou propojeny kolonádou. Domy s pěti okenními osami pojednány pásovou bosáží od přízemí do 2. N.P. , kde je bosáž ukončena hladkou římsou na konzolách. Mezi konzolami se objevují rozety. Nároží je zdůrazněno zdvojenými pilastry s patkou pokrytou bosáží a korintskou hlavicí. Pilastry nesou profilovanou římsu, hladké kladí, završené profilovanou římsou se zubořezem a konzolami. Pilastry rámují jednu okenní osu, která ve 2. N.P. je pravoúhlým balkónem na konzolách s kovovým vegetabilně zdobeným zábradlím. 3. a 4. N.P. s hladkou fasádou a bosovaným nárožím s hladkými pilastry s korintskou hlavicí. Mezi pilastry zapuštěna jedna osa s pravoúhlými balóny s kovovým ornamentálním zábradlím. Balkón 4. N.P. vynesený na volutových konzolách a půlkruhově završený. Balkóny lemovány profilovanou šambránou. Fasáda ukončena profilovanou podstřešní římsou se zubořezem. V nároží pilastry nesou profilovanou římsu a hladké kladí, na něž dosedá trojúhelníkový tympanon, lemovaný zubořezem a vejcovcem. Okraje tympanonu zdobeny listovým pojednanými konzolami. Architektonické členění čelní stěny protějšího domu je shodné. Na kladí 2. N.P. navazuje kolonáda propojující oba domy, nesená dvěma sdruženými sloupy s výraznou rustikou pojednanou patkou a korintskou hlavicí. Rampa zdobena kladím se zubořezem a konzolami jež nesou hladkou římsu s balustrovým zábradlím. Boční dlouhá křídla domů mají zdůrazněna nároží se sdruženými polosloupy na rustikální pásové bosáži, která prochází přes přízemí do 2. N.P. Polosloupy mají výraznou patku a korintskou hlavici. Okna mezi polosloupy jsou pravoúhlá sdružená, 2.N.P. v nároží ukončeno římsou na konzolách se zubořezem. 3. a 4. N.P. s pásovou bosáží a pilastry s korintskou hlavicí. Sdružená okenní osa dělená s pilastry s korintskou hlavicí nesou kladí se zubořezem a profilovanou římsu.Okno ve 4. N.P. lemováno profilovanou šambránou s ušima, rozděleno pilastrem s korintskou hlavicí. Fasáda nároží ukončena profilovanou římsou, jež nese hladké kladí a zubořez podstřešní profilované římsy. Dlouhá boční křídla o 4 + 1 + 9 + 1 + 2 + 1 pravoúhlých okenních osách. Pásová rustikální bosáž lemuje přízemí až 2. N.P.Ve 4. ose pravoúhlý vstup půlkruhově završený zasazený do hluboké špalety. Vstupní dveře dvoukřídlé dřevěné s nadsvětlíkem. Vstup je lemován pilastry s korintskou hlavicí. Nad vstupem je na konzolách vynesen pravoúhlý arkýř, který má v parapetu balustry a hranolové pilíře. Pravoúhlá okna jsou prolomena na třech stranách, v prostoru mezi nimi pilastry s korintskou hlavicí. 2. N.P. je ukončeno kladím s rozelami pravidelně se střídajícími s volutovými konzolami. 3. a 4. N.P. hladké, členěno pravoúhlými nezdobenými okny. Pravoúhlý arkýř prolomený na tři strany pravoúhlými okny, rozdělenými pilastry s korintskou hlavicí. Pilastry nesou hladké kladí, ukončené profilovanou římsou se zubořezem, na níž dosedá balkón ve 4. N.P. s kovovým ornamentálně zdobeným zábradlím. Obě protilehlé budovy mají stejnou architektonickou profilaci. Boční křídlo ukončeno hladkým nárožím s jednou okenní osou lemovanou zdvojenými pilastry s korintskou hlavicí. Tři okenní výplně jsou slepé. Pilastry nesou hladké kladí ukončené profilovanou římsou s konzolami a zubořezem mezi 2. a 3. N.P., stejné architektonické členění se objevuje i v 3. a 4. N.P., ukončeném podstřešní profilovanou římsou s konzolami a zubořezem. Zalomená strana nároží zdobena pilastry s korintskou hlavicí lemující jedno okenní osu se třemi balkony vynesenými na volutové konzoly zdobené listovím. Pilastry nesou hladké kladí a profilovanou římsu s konzolami a zubořezem a to v 2. a 4. N.P.Plocha fasády dále hladká členěná pouze pravoúhlými okenními otvory a ukončená profilovanou římsou se zubořezem. Protilehlé nároží shodné, avšak zazděné otvory jsou vyplněny prosklenými pravoúhlými okny. Fasáda protilehlého bočního křídla se shodnou architektonickou profilací. Střecha sedlová nad nárožím polovalbová. Střešní krytina nezjištěna.