nájemní dům

Řadový čtyř podlažní nájemní dům. Dům je rytmizován dvěma nárožními rizality s jednou sdruženou okenní osou. Mezi rizality pět okenních os. Přízemí s pásovou bosáží s hladkou v rizalitech s hrubou omítkou. Symetricky umístěný pravoúhlý vstup půlkruhově završený s dřevěnými dvoukřídlými dveřmi. Vstup rámován profilovanou šambránou přeťatou pásovou bosáží a klenákem ve vrcholu. Vstup flankován pilastry s římsovou hlavicí, jež nesou rovnou profilovanou římsu. Okna v přízemí půlkruhově zaklenuta v rizalitech pravoúhlá a sdružená, rozdělená pilastrem s římsovou hlavicí. Kordonová římsa odděluje 1. a 2. patro. Okna 1. patra v rizalitech sdružená půlkruhově zaklenuta rámovaná edikulou s polosloupy, zdobenými kartuší a kompozitní hlavicí. Nad okny klenák a vegetabilní ornament. Polosloupy nesou rovnou profilovanou římsu, pod níž je osazena kartuš. Střední pole fasády s 5 okenními osami hladké, okna pravoúhlá, lemovaná profilovanou šambránou a lizénami s vpadlými výplněmi, kanelurami a volutou. Nad okny kartuš se zubořezem a dvěma diamantovými bosami. Okna dosedající přímo na kordónovou římsu zdobí segmentové frontony. V rizalitech 2. patra pravoúhlá sdružená okna, v parapetu oken sokly rámující vpadlé výplně. Na sokly dosedají kónické kanelované pilastry přeťaté jednou diamantovou bosou, ukončené kompozitní hlavicí. Pilastry nesou segmentový fronton. Segmentově zaklenutá okna ve středním poli parapetními římsami na volutových konzolách s kapkami, rámována profilovanou šambránou s ušima a s podloženým klenákem ve vrcholu. Trojúhelníkový nadokenní fronton na konzolách. Průběžná parapetní římsa odděluje 3. patro, s přímo nasedajícími okny. V rizalitech jsou okna půlkruhově zaklenuta, rámována polosloupy s kompozitní hlavicí a nadokenních plochou vyplněnou vegetabilním ornamentem a klenákem, ukončenou rovnou profilovanou římsou. Pět pravoúhlých okenní os zdobeno pilastrylizénami, na níž jsou osazeny diamantové bosy, nesou květinové rozviliny. Nad okny podložený klenák. Na profilovanou průběžnou římsa jsou nasazeny volutové klenáky nesou profilovanou podstřešní římsu. Ve střeše průběžná střešní nadstavba s pravoúhlými okny ze 2. poloviny 20. století. Střešní krytina nezjištěna.