nájemní dům

Řadový tří podlažní 9 osý nájemní dům. Přízemí členěno rustikálními bosami, které se střídají s vodorovnými hladkými pásy. Asymetricky v 9. ose umístěny pravoúhlý půlkruhově završený vstup – průjezd do dvorního traktu. Vstup i pravoúhlá okna rámovaná profilovanou šambránou, přetínanou vodorovnými pásy a klenákem ve vrcholu. Klenák je zdobený listovím a festony. Profilovaná kordónová římsa zdobená zubořezem odděluje 1. a 2. patro. V 1. patře v 3. a 7. ose balkon na listovím zdobených konzolách, zábradlí z vyzděných pilířků mezi nimiž jsou osazeny balustrové sloupky. Pravoúhlá okna rámovaná profilovanou šambránou a lemovaná vroubkovanými pilastry v horní částí přecházejícími do volutových konzol, jež nesou trojúhelníkové frontony. Nad okny osazeny florální festony. Kolem vstupů na balkon vroubkované pilastry ukončené listy, v poli nad dveřmi florální feston a listovím zdobené konzoly nesoucí balkon 2. patra, který je hmotově méně výrazný. Zábradlí ze zděných pilířků s balustrovými sloupky. Pravoúhlá okna 2. patra rámovaná profilovanou šambránou a lemovaná vroubkovanými pilastry, ukončenými volutovou konzolou, zdobenou listy. Konzoly nesou segmentové frontony. Nad okny je osazen klenák. Parapetní římsy na volutových konzolách. Profilovaná průběžná římsa nese hladké kladí s vroubkovanými volutami a zubořezem. Podstřešní profilovaná římsa s mutuly zdobené listovím nese průběžnou střešní nadstavbu s hladkou omítkou. Dvorní fasáda hladká dřevěnými prosklenými pavlačemi. Pravoúhlá okna čtyřdílná novodobá. Do dvora průběžná střešní nadstavba a nová přístavba prosklené výtahové šachty. Střešní krytina nezjištěna.