nájemní dům Františka A. Dvořáka

Nárožní čtyřpodlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží, pravoúhlými okny a kordónovou římsou oddělující 1. a 2. patro. Do ulice Bartošovy 7. okenních os, ve 4. ose asymetricky umístěný půlkruhově završený vstup se sbíhající se bosáží a klenákem. Pravoúhlá okna 1. patra rytmicky střídavě zdobena profilovanou šambránou s ušima a vejcovcem, protaženou až k římse, kde se rozšiřuje a motivy karyatid nesoucími úseky kladí. Průběžná římsa odděluje 2. patro s pravoúhlými okny zdobenými profilovanou šambránou s ušima a vejcovcem dole se rozšiřující. 3. patro odděleno hldkou kordónovou římsou, na ní dosedají pilastry s entasí a s vloženými dvěma mužskými hlavami. Pilastry ukončeny římsovou hlavicí s vejcovcem. Na pilastry dosedá profilovaná římsa, kde nad pilastry jsou vloženy mužské maskarony. Podstřešní profilovaná římsa je vynesena na zdobených konzolách s motivy mužských maskaronů. V přízemí půlválcového nároží půlkruhem završený vstup, nad nímž se pásová bosáž sbíhá do motivu klenáku. K zaoblenému nároží se třemi půlkruhově završenými okenními osami je přiřazen rizalit na obě boční strany. Rizalit o 1 pravoúhlé okenní ose. Plocha fasády rizalitů a nároží členěna kanelovanými pilastry s římsovou hlavicí s vejcovcem a pásem rozet. Pilastry se dvěma diamantovými bosami, jsou propojeny vodorovnou pásovou bosáží. Ve 3. patře jsou identické pilastry s entasí a dvěma mužskými hlavami. Fasáda domu do nám. 28. října je pojednána stejnými architektonickými prvky jako do ulice Bartošovy a je členěna 5 okenními osami. Střecha sedlová nad nárožím zvalbená. Střešní krytina nezjištěna.