nájemní dům

Nárožní čtyřpodlažní nájemný dům s vstupem do ulice Drobného. Fasáda do ulice Drobného s deseti okenními osami, pojednána pásovou bosáží a členě dvěma nárožními rizality. V přízemí v šesté ose pravoúhlý vstup půlkruhově zaklenutý s dvoukřídlými původními dřevěnými dveřmi s proskleným nadsvětlíkem. Vstup lemován profilovanou šambránou, přeťatou vodorovnými pásy a klenákem ve vrcholu. Okna v přízemí pravoúhlá s parapetní římsou na konzolách, lemovaná profilovanou šambránou přeťatou kvádrovými bosami. Ve vrcholu klenák, jež propojuje okno s rovnou nadokenní římsou. V rizalitu jedno sdružené okno. Kordónová římse odděluje 1. 2. N.P. , kde je rizalit s armováním a jednou sdruženou pravoúhlou okenní osu půlkruhově zaklenutou. Okno lemováno profilovanou šambránou na patkách a klenákem. Okno flankují dva polosloupy s korintskou hlavicí, jež nesou hladké kladí a na něm profilovanou římsu. Okna ve střední části pravoúhlá lemovaná lizénami s volutami, zdobenými motivem penízků ve vrcholu, nesoucími trojúhelníkový fronton. Okna dosedají na kordónovou římsu. Ve 2.N.P. v rizalitu sdružená pravoúhlá okenné osa, lemovaná pilastry s římsovou hlavicí, uprostřed s diamantovou bosou. Pilastry nesou segmentový fronton. Ve střední ploše pravoúhlá okna lemovaní profilovanou šambránou s ušima. Okna s parapetní římsou na konzolách, završena rozeklaným frontonem, uprostřed s čučkem. V suprafenestře obdélný ornament. Průběžná profilovaná římsa nese 3. N.P., kde je v rizalitu sdružená okenní osa završena půlkruhově s polosloupy s korintskou hlavicí a profilovanou šambránou na konzolách, klenák ve vrchlou. Okna završeno rovnou profilovanou římsou. Okna ve středním poli pravoúhlá, segmentově zaklenutá, zdobená profilovanou šambránou s ušima a s podloženým klenákem. Fasáda završena podstřešní profilovanou římsou na konzolách. V nároží domu rizalit s fasádou z lícových cihel z lícových cihel, lemované lizénami s pásovou bosáží. V rizalitu jedna okenní osa, pravoúhlá půlkruhově zaklenutá, lemovaná edikulou z podložených pilastrů s korintskou hlavicí, jež nesou v 1. N.P. rovnou profilovanou římsu a ve 2. N.P. nesou pilastry římsovou hlavicí trojúhelníkový fronton. Nad půlkruhem zavšeným oknem klenák. Ve 3. N.P. v nároží jedna sdružená pravoúhlá okenní osa. Rozdělená pilastry s římsovou hlavicí. Fasáda do ulice Lužánecká sedmi osá a jednou sdruženou okenní osou v krajním rizalitu. Architektonické členění uliční fronty do ulice Lužánecká je ve všech N.P. shodná s fasádou do ulice Drobného. Střecha sedlová s vloženou jehlanovou střechou s vyloženou římsou nad nárožím.