nájemní dům Františka A. Dvořáka

Řadový čtyřpodlažní 7. osý nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží, pravoúhlými okny, asymetricky ve 4. ose umístěný půlkruhově završený vstup, nad nímž se pásová bosáž sbíhá do motivu klenáku. Pátá osa přebudována na vstup do nebytových prostor a šestá osa na výkladec. Jednotlivá patra oddělena průběžnými římsami. Plocha fasády mezi pravoúhlými okny v 1. patře je členěna kanelovanými pilastry s římsovou hlavicí s vejcovcem a pásem rozet. Přes pilastry přecházejí vodorovné pásy a v místě styku jsou osazeny dvě diamantové bosy. Ve druhé a šesté ose balkon vynesený na zdobených konzolách s listovím a lvími hlavami. Zábradlí ze zděných pilířků, mezi nimiž jsou osazeny balustrové sloupky. Identicky pojednané balkony jsou osazeny i ve 2. patře. Plocha fasády 2. patra členěna vodorovnými pásy, na nichž jsou nasazeny ženské karyatidy, jež nesou průběžnou římsu. Ve 3. patře je plocha opět členěna vodorovnými pásy, pravoúhlá okna jsou zdobena profilovanou šambránou s ušima a klenákem ve vrcholu. Profilovaná římsa nese nezdobené kladí, na něž dosedá podstřešní profilovaná římsa s mutuly. Střecha sedlová, střešní krytina nezjištěna.