nájemní dům

Nárožní čtyř podlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží přeťatou lezénami a kordónovou římsou oddělující 1. a 2. patro. Do ulice nám. 28. října 5 okenních os, okna pravoúhlá novodobá dřevěná. Ve 3. ose arkýř na zdobených konzolách se lvími hlavami arkýř s jedním půlkruhově završeným oknem a dvěma bočními úzkými okny. Plocha členěna pilastry s římsovou hlavicí a pásem rozet. Na arkýři je osazen balkon 2. patra se zábradlím z vyzděných pilířků, mezi nimiž jsou balustrové sloupky a dva gryfové nesoucí erb s písmenem „D“. Nároží armováno, pravoúhlá okna zdobena profilovanou šambránou, protaženou až k římse a úseky profilovaných rovných říms mezi okny. Střední tři osy vystupují v mírném rizalitu. Kordonová římsa odděluje 3. patro pravoúhlými okny flankovanými lezénami s napojenými konzolami s listovím a maskarony, které nesou podstřešní profilovanou římsu. Dům přechází v půlválcové nároží, fasáda se stejným architektonickým řešením, pouze okna 3. patra jsou půlkruhově završena a trojité pilastry nesou podstřešní římsu. Fasáda do ulice Bartošovy s 5. osami se symetricky umístěným pravoúhlým vchodem, nad nímž je proveden motiv klenáku. Rovná kordonová římsa odděluje 1. a 2. patro se stejným architektonickým tvaroslovím. Střecha polovalbová, střešní krytina nezjištěna.