nájemní dům

Nárožní čtyřpodlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží, pravoúhlými okny, do nám. 28. října s 5 okenními osami. Jednotlivá patra oddělena průběžnými římsami. Kolem pravoúhlých oken 1. patra profilované šambrány s ušima dole se rozšiřující rytmicky se střídají s ženskými karyatidami, jež nesou úseky profilovaných nadokenních říms. Tyto římsy se napojují na průběžnou římsu, z níž konvexně vystupují. Pravoúhlá okna 2. patra rámována profilovanou šambránou s ušima, dole se rozšiřující. Ve třetím patře plocha mezi okny zdobena pilastry s entasí s vloženými dvěma mužskými hlavami. Pilastry ukončeny římsovou hlavicí s vejcovcem. Hlavice nesou mužské maskarony osazené na profilované římse. Podstřešní profilovanou římsu nesou konzoly zdobené maskarony a listovím. Fasáda přechází v rizalit s jednou pravoúhlou okenní osou, na něž se napojuje zaoblené nároží a opět rizalit s jednou okenní osou obrácenou do ulice Hilleho. Fasáda nároží se dvěma rizality v přízemí zdobena pásovou bosáží nad půlkruhově završeným vstupem se sbíhající do motivu klenáku. Patra oddělena průběžnou římsou, plocha 1. a 2. patra členěna vodorovnými pásy, na nichž jsou osazeny kanelované pilastry se dvěma diamantovými bosami, ukončené římsovou hlavicí a pásem rozet. Okna v rizalitech pravoúhlá, v zaobleném nároží zakončená půlkruhově. Ve 3. patře je plocha mezi okny hladká zdobená pilastry s entasí a dvěma mužskými hlavami. Pilastry ukončeny římsovou hlavicí a vejcovcem a pásem rozet. Podstřešní římsu nesou konzoly zdobené maskarony a listovím. Nároží ukončeno válcovou věží s plechovou krytinou. Fasáda do ulice Hilleho členěna 7. okenními osami se symetricky umístěným pravoúhlým vstupem půlkruhově završeným, nad nímž se pásová bosáž sbíhá do motivu klenáku s jedním plastickým klenákem ve vrcholu. Vstup je předsazen v rizalitu a na ním 1. a 2. patrem prochází pravoúhlý arkýř, vynesený na konzolách se lvími hlavami. Plocha arkýře vodorovnými pásy, na nichž jsou nasazeny pilastry se dvěma diamantovými bosami. Pilastry ukončeny římsovou hlavicí s vejcovcem a pásem rozet. V arkýři jedna pravoúhlá okenní osa. Ve třetím patře přechází arkýř v balkon se zábradlím ze zděných pilířků s vloženými balustrovými sloupky. Jednotlivá patra fasády do ulice Hilleho pojednána shodnými architektonickými prvky. Ve střeše drobné pravoúhlé trojúhelníkově zakončené novodobé vikýře.