nájemní dům

Řadový čtyř podlažní 7 osý nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží hrubou omítkou a se symetricky umístěným pravoúhlým vstupem, 6 pravoúhlými okenními osami, z nichž jsou 2 novodobě přebudovány na pravoúhlé vstupy. Úseky kordónové římsy zdobené vejcovcem oddělují 1. patro, pojednané pásovou bosáží s hrubou omítkou a pravoúhlými okny. Přes přízemí a 1. patro procházejí pilastry s patkou a kompozitní hlavicí, jež nesou hladké kladí. Kladí ukončeno římsou zdobenou zubořezem a vejcovcem. Plocha 2. patra hladká, členěná pilastry s římsovou hlavicí, v krajních osách osazeny balkony na volutových konzolách se lvími hlavami. Zábradlí kovové s rozvilinovým ornamentem. Vstup na balkon flankují karyatidy. Symetricky v centrální ose vystupuje pravoúhlý arkýř, nesený volutovými konzolami se lvími hlavami. Arkýř lemován pilastry s římsovou hlavicí. Profilovaná římsa nese hladké kladí s konkávně vystupujícími úseky rovných nadokenních říms, nesoucích kladí, ukončené profilovanou římsou na konzolách. 3. patro hladké prolomené pravoúhlými okny, rámovanými profilovanou šambránou. Podokenním římsy na konzolách. V centrální ose pravoúhlý arkýř s hladkou fasádou s pilastry s římsovou hlavicí. Pilastry nesou profilovanou římsu přecházející i na dvě sousední okna. Římsa nese kladí ukončené profilovanou římsou zdobenou zubořezem. Římsa nad arkýřem vybíhá v trojúhelníkový tympanon. Podstřešní profilovaná římsa na volutových konzolách, zdobená zubořezem. Střecha sedlová, střešní krytina nezjištěna.