nájemní dům

Nárožní tří podlažní nájemní dům. Do ulice Vrchlického sad je fasáda členěna 9 okenními osami. V 6. ose asymetricky umístěný pravoúhlý vstup. Přízemí členěno rustikálními bosami, které se střídají s vodorovnými hladkými pásy. Vstup i pravoúhlá okna rámována profilovanou šambránou, přetínanou vodorovnými pásy a klenákem ve vrcholu. Klenák zdobený listovím a festony. Profilovaná kordónová římsa zdobená zubořezem odděluje 1. a 2. patro, kde je situován v 5. ose pravoúhlý balkon na volutových konzolách zdobených listovím. Zábradlí ze zděných pilířků vyplněných balustrovými sloupky. V parapetním pásu vyzděné polopilíře vymezují pravoúhlé pole vyplněné rozvilinovým ornamentem s figurou andílka uprostřed. Pravoúhlá okna rámovaná profilovanou šambránou s edikulou tvořenou dvěma polosloupy, završenými profilovanou římsou a trojúhelníkovým frontonem. Plocha fasády zdobena pásovou bosáží. Ve 2. patře je shodně provedený balkon, jehož balustrové zábradlí je protaženo ještě do parapetního pásu dvou sousedních oken. Pravoúhlá okna rámovaná profilovanou šambránou, parapetní římsou na listovím zdobených konzolách. V pásu nad okny florální festony a úseky rovných profilovaných říms. Profilovaná římsa odděluje kladí zdobení konzolami spojenými s mutuly pojednané listovým ornamentem. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střech, v níž je částečně osazena průběžná střešní nadstavba. Okosené nároží je vymezeno pásy armování, které vymezují rizalit s jednou okenní osou na obě strany bočních křídel a jedna okenní osa se nachází ve zkoseném nároží. Pravoúhlé okenní osy jsou pojednány shodnými architektonickými články. V 1. patře nároží je osazen pravoúhlý rizalit na listovím zdobených konzolách. V arkýři jedno pravoúhlé okno a v boční stranách dvě drobná okna. V parapetu rozviliny s andílčí postavičkou, okno flankováno pilastry s římsovou hlavicí nesoucími pás vlysu s vegetabilním ornamentem. Na profilované římse nasazen balkon 2. patra s vyzděnými pilířky mezi nimiž jsou osazeny balustrové sloupky. Do ulice Lužánecké je 8 okenních os se shodnou architektonickou profilací, avšak je zde osazen přes dvě okenní osy (4. a 5.) pravoúhlý balkon se zábradlím ze zděných pilířků vyplněných balustrovými sloupky. Dvorní trakt s hladkou fasádou členěnou pravoúhlými okny a dřevěnými pavlačemi. V části střechy střešní nadstavba. Střecha sedlová nad nárožím polovalbová. Střešní krytina nezjištěna.