nájemní dům

Nárožní třípodlažní nájemní dům. Do ulice Jeřábkova se 7 okenními osami. Přízemí s jednotlivými rustikálními bosami, se symetricky umístěným pravoúhlým vstupem. Okna i vstup lemovaná profilovanou šambránou přetaženou vodorovnými pásy. Ve vrcholu klenák zdobený festonem a vegetabilním dekorem. Z plochy fasády vystupují nárožní rizality s jednou okenní osou. Profilovaná kordónová římsa s pásem vejcovce odděluje 1. patro. Plocha fasády 1. a 2. patra s pásovou bosáží. Pravoúhlá okna 1. patra lemována edikulou, v parapetu vlys s rozvilinami a andílkem ve středu. Edikula s polosloupy ukončena trojúhelníkovým frontonem. Okna 2. patra s parapetní římsou na vegetabilních konzolách, nad okny vegetabilní feston a profilovaná římsa. Profilovaná římsa nese dekorativní kladí o oválnými větracími okénky a pravidelně rozmístěnými listovím zdobenými konzolami. V polích mezi konzolami vpadlé čtvercové výplně. Mohutné nároží je okoseno, v 1. patře s vloženými pravoúhlým arkýřem na listovým zdobených konzolách. V čelní straně arkýře jedna pravoúhlá osa flankovaná pilastry s římsovou hlavicí. V parapetu pás rozvilin a figura andílka, na římse, kterou nesou pilastry, vegetabilní festony. Fasáda do nám. 28. října zdobena shodnými architektonickými články. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, nad nárožím zvalbenou. Střešní krytina nezjištěna. Dvorní fasáda hladká se zbytky profilovaných šambrán kolem pravoúhlých oken.