nájemní dům

Řadový dvoupodlažní šestiosý nájemní dům. Dům má v přízemí asymetricky umístěný pravoúhlý vstup s dvoukřídlými dřevěnými prosklenými dveřmi (replika původních). Vstup lemován šambránou s lištou, přeťatou vodorovnými pásy hladké bosáže. V přízemí jsou v pravidelných pásech hladká a rustikální bosáž. Nad hlavním vstupem se bosáž sbíhá do motivu klenáku, ž nichž střední je pojednán listovím. Okna v přízemí pravoúhlá zdobená šambránou s lištou přeťatou hladkou bosáží. Ve vrcholu tři klenáky, z nichž střední je zdoben listovím. Přízemí završuje kordónová římsa. V šestiosé fasádě jsou dvě střední osy zdůrazněny rizalitem. V 1. N.P. v těchto dvou osách je osazen balkón nesený volutovými konzolami zdobenými listovím. Zábradlí balkónu je složeno z vyzděných pilířků a balustrových sloupků. V parapetní pásu vystouplé obdélníky s kruhovým medailonem lemovaným dvěma obdélnými. Okna jsou pravoúhlá s profilovanou šmabránou. Ve vrcholu jsou volutové konzoly, jež nesou pilířky suprafenestry, na něž dosedá trojphelníkový fronton. V suprafenestře osazeny festony. Okna 2.N.P. pravoúhlá s parapetní římsou na volutových konzolách. Okna s profilovanou šambránou a segmentovým frontonem neseným volutovými konzolami. Nad okny klenák protíná suprafensetru. Fasáda ukončena profilovanou římsou, jež nese hladké kladí. Do kladí jsou vsazeny kanelované volutové konzoly spadající z podstřešní římsy. Podstřešní římsa je zdobená zubořezem. Fasáda domu završena vyloženou profilovanou podstřešní římsou. Ve střeše průběžná půdní vestavba z konce 20. století.