nájemní dům

Nárožní čtyř podlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží, nároží hladké. Fasáda do ulice Vrchlického sad členěna 6 pravoúhlými okenními osami, okna lemována hladkou šambránou s klenákem ve vrcholu, ukončena rovnými profilovanými římsami. V nároží jedna pravoúhlá okenní osa lemovaná pilastry s kompozitní hlavicí. Na kordónovou římsu oddělující 1. a 2. patro nasedají pravoúhlá okna, zdobená hladkou šambránou, ve vrcholu nasedají volutové konzoly, nesoucí trojúhelníkový fronton. Okna 2. patra pravoúhlá s hladkou šambránou s lištou ve vrcholu, přetaženou pravoúhlou deskou, na níž dosedá profilovaná rovná římsa. Parapetní římsy na konzolách s motivem hlav. Mezi konzolami volutové linky uprostřed zdobené mušlí. Plocha mezi okny zdobena pásovou bosáží. Kordónová římsa odděluje 3. patro s hladkou plochou, členěnou pravoúhlými segmentově ukončenými okny, lemovanými šambránou s lištou a podloženým klenákem ve vrcholu. Podložený klenák je na profilované římse, jež odděluje hladké hladí, vyplněné volutovými konzolami. Profilovaná římsa nese střechu s průběžnou nadstavbou ze 2. poloviny 20. století. Nároží v 1. a 2. patře je zdobeno lícovými cihlami, lemovanými hladkými lezénami, s 1 pravoúhlou okenní osou půlkruhově zaklenutou. Okna s ozdobnou edikulou, zakončenou v 1. patře rovnou profilovanou římsou a ve 2. patře s trojúhelníkovým frontonem. Ve 3. patře jedna sdružená okenní osa členěná pilastry s římsovou hlavicí. Pravoúhlá okna lemovaná lištou a klenákem ve vrcholu. Pilastry nesou profilovanou římsu a kladí s volutovými konzolami. Ve střeše jehlanová vížka krytá plechem.