nájemní dům

Nárožní čtyř podlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží, pásy se rytmicky střídají a to hladké a s hrubou omítkou. Fasáda členěna v rizalitu 1 + 7 + v rizalitu 1 sdružená okenní osa. Okna jsou pravoúhlá, 7 okenních os je rámováno profilovanou šambránou, přeťatou čtvercovými bosami a klenákem ve vrcholu. Pod okny úseky parapetních říms na volutových konzolách a nad okny úseky rovných profilovaných říms. V rizalitu jedna sdružená okenní osa je rozdělena polosloupem s patkou a kompozitní hlavicí. Kordonová římsa odděluje 1. a 2. patro, jež mají v rizalitu plochu fásády pokrytou lícovými cihlami. Okna jsou pravoúhlá, půlkruhově zakončena rámovaná edikulou s podloženými pilastry s římsovou hlavicí, jež nesou rovnou profilovanou římsu. 7. okenních os 1. patra flankováno pilastry s římsovou hlavicí s předsazenými lezénami, ukončenými volutou, zdobenou motivem penízků. Pilastry nesou profilované rámování a nadokenní trojúhelníkový fronton na volutových konzolách. Sdružené okno ve druhém rizalitu půlkruhově zaklenuté rámované edikulou s polosloupy s patkou zdobenou kartuší a korintskou hlavicí. Polosloupy nesou polopilíře a rovnou profilovanou římsu. Půlkruhově završené okno v rizalitu 2. patra zdobeno edikulou ukončenou trojúhelníkovým frontonem. 7. okenní os rámováno profilovanou šambránou s ušima, úseky parapetních říms na konzolách, pod nimiž jsou osazeny květinové festony. Plocha nad okny s pravoúhlou výplní a segmentovým frontonem. Okno ve druhém rizalitu, jehož nároží je armováno. Sdružené okno je zde pravoúhle ukončené, rozděleno a rámováno je kanelovaným pilastrem s jednou diamantovou bosou. Pilastry nesou segmentový nadokenní fronton. Průběžná podokenní římsa odděluje 3. patro s hladkou fasádou, v rizalitu se sdruženým oknem, frankovaným pilastry s římsovou hlavicí, rámované profilovanou šambránou s klenákem ve vrcholu. V nároží sdružené pilastry. Sedm okenních os 3. patra je pravoúhlých segmentově zaklenutých, rámovaných profilovanou šambránou s podloženým klenákem ve vrcholu. Profilovaná římsa nese kladí zdobené volutovými konzolami, na něž dosedá profilovaná podstřešní římsa. Ve střeše průběžná nadstavba ze 2. poloviny 20. století. Do ulice Vrchlického sad je fasáda členěna rizalitem s jednou okenní osou a šesti okenními osami, přičemž v přízemí je ve třetí ose půlkruhově završený dvoukřídlý vstup s dřevěnými dveřmi. Architektonické členění je shodné. Střecha valbová, střešní krytina plech.