nájemní dům

Řadový čtyřpodlažní 7 osý nájemní dům. Přízemí hladké s jednotlivými rustikální a diamantovými bosami. Pravoúhlá okna rámovaná profilovanou šambránou zdobenou vodorovnými pásky a klenáky ve vrcholu (2. okenní osa ze dvou třetin zazděna). Symetricky umístěný pravoúhlý vstup s půlkruhovým zaklenutím. Vstup rámován edikulou zdobenou podloženými sloupy s kartuší. Vstupní dveře kovové s rozvilinami půlkruhově zaklenuté. Edikula ukončena rozeklaným frontonem s vloženou bustou ženy na soklu a kartuší pod ní. Fronton rámován pásem vejcovce. Profilovanou kordonová římsa odděluje 1. a 2. patro. Pod okny 1. patra v parapetním pásu pravoúhlé výplně s kruhovými terčíky. Pravoúhlá okna lemovaná profilovanou šambránou nad tvořící pravoúhlou výplň, v níž je osazena diamantová bosa se spuštěnými kapkami. Šambrána podložena pilastry s římsovou hlavicí. Pilastry nesou profilovanou římsu a plasticky vystupující obdélníkové pole s motivem kosočtverce. Nadokenní frontony jsou nad čtyřmi středními trojúhelníkové a vždy dva krajní jsou segmentové. Plocha členěna bosovanými lizénami, oddělujícími vždy dvě okenní osy a nároží. Okna druhého patra pravoúhlá lemovaná profilovanou šambránou s ušima zdobenou vodorovnými pásky, ve vrcholu podložený klenák. Úseky profilovaných nadokenních říms na volutových konzolách. Profilovaná římsa odděluje hladké kladí a mohutná kordónová římsa ze spodní strany zdobená pásem vejcovce odděluje 3. patro, kde jsou vždy dvě pravoúhlá okna oddělena pilastry s římsovou hlavicí a vegetabilním kruhovým terčíkem uprostřed. Plocha členěna lícovými cihlami, okna rámována edikulou. Profilovaná římsa nese zdobené kladí, které je rozděleno sdruženými konzolami na jednotlivá pole s obdélníkovými větracími okénky a plochou zdobenou vegetabilním dekorem. Podstřešní profilovaná římsa s pásem vrypů nese sedlovou střechu. Střešní krytina nezjištěna. Dvorní trakt s novodobou přístavbou rizalitu a hladkou fasádou.