nájemní dům

Nárožní čtyř podlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží s hladkou a s hrubou omítkou. V přízemí asymetricky v páté ose pravoúhlý vstup půlkruhově zaklenutý, rámovaný profilovanou šambránou, přetaženou pásovou bosáží a s klenákem ve vrcholu. Do ulice nám. 28. října 8 pravoúhlých okenních os, lemovaných profilovanou šambránou, přetaženou bosáží a s klenákem ve vrcholu. Nad okny úseky rovných profilovaných říms. Pravoúhlá okna 1. patra jsou osazena přímo na průběžné parapetní římse, rámovaná hladkou šambránou v horní části profilovanou. Na šambráně osazeny pilastry s volutovými konzolami s motivem penízků, jež nesou trojúhelníkový fronton. Okna 2. patra pravoúhlá zdobena profilovanou šambránou s ušima, nad parapetní římsou stočenou do voluty. V suprafenestrách pravoúhlé plastické obdélníkové podložené desky, přetažené přes šambránu. Nad okny rozeklaný segmentový fronton. V parapetní výplni štukové volutové ornamenty, v jejichž středu je osazena mušle. Plocha fasády mezi okny pojednána pásovou bosáží. Kordónová římsa odděluje 3. patro, s dosedajícími pravoúhlými okny segmentově zaklenutými. Okny lemována profilovanou šambránou s podloženým klenákem ve vrcholu. Klenáky přesahují přes profilovanou římsu, která vymezuje kladí s volutovými konzolami. Konzolová římsa nese průběžnou střešní nástavbu ze 2. poloviny 20. století. V přízemí nároží pásová bosáž a jedna pravoúhlá okenní osa s profilovanou parapetní římsou. Volutové konzoly zdobené listovím nesou průběžnou parapetní římsu, na níž dosedají pravoúhlá okna půlkruhově zaklenutá. Okna lemována edikulou ukončenou rovnou profilovanou římsou. Na římsu dosedá parapetní výplň edikuly okna 2. patra. Okno je pravoúhlé půlkruhově zakončené, zdobené edikulou s florálním ornamentem, ukončená trojúhelníkovým frontonem. Plocha kolem oken pojednána lícovými cihlami lemovanými v nároží bosovanými lizénami bosovanými lizénami. Kordónová římsa odděluje 3. patro s jednou sdruženou okenní osou s pravoúhlými okny. Plocha fasády mezi okny hladká, zdobená pilastry s římsovou hlavicí, v nároží sdruženými, jež nesou profilovanou římsu oddělující klasí. V klasí osazeny volutové konzoly římsy, nesoucí podstřešní profilovanou římsu. Nároží završeno jehlanovou věží, krytou plechem. Fasáda do ulice Drobného je pojednány shodnými architektonickými prvky a je členěna jednou okenní osou v nároží a 6 pravoúhlými okenními osami na boční straně domu.