nájemní dům

Nárožní čtyř podlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží, do ulice Hilleho asymetricky v 5. ose umístěný pravoúhlý vstup půlkruhově zaklenutý. Kolem půlkruhového zaklenutí plasticky vystupující rustikální bosy a klenák ve vrcholu, tentýž motiv se objevuje rovněž nad pravoúhlými okny. Nad hlavním vstupem na listovým zdobených konzolách pravoúhlý arkýř s jednou sdruženou okenní osou. Plocha zdobena pilastry s palmetou a římsovou hlavicí po stranách a středním polosloupem. V parapetním pásu 1. patra balustrové sloupky, v parapetním pásu 2. patra obdélné výplně. Mezi oběma patry dekorativní vlys s vegetabilním ornamentem, mužskými maskarony a třemi diamantovými bosami. Arkýř ukončen profilovanou římsou s zubořezem. Plocha fasády členěna průběžnou profilovanou římsou. V parapetních výplních čtvercové ornamenty vyplněné vegetabilním dekorem. Okna zdobena průběžnou podokenní římsou, lizénami ve vrcholu přecházející do konzol s motivem penízků, jež nesou rozeklaný fronton. Rozeklané frontony se rytmicky střídají a to trojúhelníkové a segmentové. Frontony propojeny vroubkovanou římsou, shodně pojednaná římsa odděluje 1. a 2. patro. Ve druhém patře pravoúhlá okna lemovaná lizénami ukončenými volutou, parapetní římsy na konzolách, pod okny motiv voluty. Nad okny se střídají trojúhelníkové a segmentové frontony. Profilovaná římsa odděluje kladí, v němž jsou motivy kosočtverce s vegetabilním ornamentem. Profilovaná kordonová římsa ze spodní strany zdobená vejcovcem, odděluje 3. patro s pravoúhlými okny rámovanými lizénami ukončenými volutami a vroubkováním pod profilovanými rovnými římsami. Okna spojena vodorovným pásem. Nároží vystupuje rizalitem s jednou sdruženou okenní osou. Přízemí s pásovou bosáží a armovaným nárožím. Sdružená okna půlkruhově zaklenuta v přízemí zdůrazněna rustikálními bosami, v 1. patře edikulou vyplněnou vegetabilním ornamentem. V parapetu balustrové sloupky. V parapetu 2. patra florální festony, ve cviklech nad okny motiv delfínů. Nad okny 3. patra ovocné festony, mezi nimiž je situován erb s půlměsícem s lidskou tváří. Nároží 1. a 2. patra s podloženými pilastry s motivem váz s plameny a palmetami. Pilastry ukončeny kompozitní hlavicí. Nároží 3. patra s pilastry s římsovou hlavicí, pilastry zdobeny dvěma palmetami a vegetabilní rozetou. Profilovaná římsa nese ozdobné kladí vyplněné vegetabilním ornamentem rozděleným do jednotlivých polí sdruženými konzolami. Profilovaná římsa nese zděnou atiku z pilířků s pravoúhlými výplněmi. Nároží do nám. 28. října vystupuje rizalitem s vloženým arkýřem přes 1. a 2. patro, vyneseným na listovým zdobených konzolách. Rizalit je pojednán se shodnou architektonickou profilací. Do nám. 28. října je fasáda členěna 5. okenními osami a shodným architektonickým utvářením. Dvorní fasáda hladká s pravoúhlými okny s novodobou přístavbou výtahu ( v roce 2008).