nájemní dům

Řadový čtyř podlažní 6 osý nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží přeťatou lezénami. Asymetricky ve 3. ose umístěný pravoúhlý vstup s novodobými dveřmi. Okna pravoúhlá s novodobými dřevěnými okny. Rovná kordónová římsa odděluje 1. a 2. patro, přes která prostupují pilastry se soklem, s jónskou hlavicí a pásem rozet, nároží je armováno. V 1. a 6. ose na listovím zdobené konzoly vynesené balkony. Balkony zdobeny zábradlím ze zděných pilířků, mezi nimiž jsou balustrové sloupky a dva gryfové přidržují erb s písmenem „D“. Vstup na balkon je frankován karyatidami, na jejichž hlavy dosedají zdobené konzoly nesoucí balkon 2. patra s identicky zdobeným zábradlím. Okna pravoúhlá lemovaná profilovanou šambránou, protaženou až k římse. Z plochy mírně vystupuje střední 4. osý rizalit. Kordonová římsa odděluje 3. patro s pravoúhlými okny zdobenými profilovanou šambránou. Nároží armováno, mezi okny pilastry římsovou hlavicí s vejcovcem a pásem rozet. Piastry nesou profilovanou římsu kladí, na něž dosedá podstřešní profilovaná římsa s mutuly a kapkami. Střecha sedlová, střešní krytina nezjištěna.