typový rodinný dům Spolkové čtvrti

Samostatně stojící jednopatrový rodinný dům téměř čtvercového půdorysu (8,5 × 9 m) s patry ve dvou kolmo k sobě obrácených štítech. Vstup byl původně situován v obdélném bočním přístavku na levé straně, v současnosti doplněn přistavěnou dřevěnou verandou. Fasády jsou provedeny z neomítaného cihlového zdiva, střízlivě člení pouze parapetní a nadokenní římsy vytvořené pomocí odlišného kladení cihel a kordonová římsa s nakoso postavenou vazbou. Štítové průčelí je prolomeno v přízemí trojicí segmentově zaklenutých oken a v obytném podkroví dvojicí úzkých vysokých oken, před nimiž je osazen nepůvodní dřevěný balkón. Přesah střechy je opatřen trámovou konstrukcí s dekorativními dřevěnými konzolami. Nízká soklová podezdívka je provedena z lomového kamene. Dispozice byla velmi úsporná, maximálně využívající obestavěnou plochu. Vstup do domu ústil do úzké chodby, v níž bylo situováno schodiště do podkroví a protilehlý vstup na zahradu. Přízemí zahrnovalo dvě ložnice, menší obývací pokoj a kuchyň orientovanou do zahrady. Ze tří pokojů byly dva průchozí, kuchyň byla přístupná pouze z chodby.