obytné stavení

Zděné obytné stavení na obdélném půdorysu, situované podélnou osou ve směru sever – jih, je vyzděno z lomového kamene s částečným použitím cihel (kolem oken), původně omítané (v současnosti omítky dochovány pouze částečně), kryté polovalbovou střechou, opatřenou taškami bobrovkami. Hlavní východní průčelí je pětiosé, s obdélným vstupem v kamenném ostění ve střední ose, po stranách dvojice obdélných dvojitých dvoukřídlých oken v líci, opatřených v horní části větracím vyklápěcím oknem. Vstupní dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, klasovitě skládané, s původním slohovým kováním. Západní fasáda do dvora je řešena stejně, ve střední ose obdélný vstup v kamenném ostění, ve druhé ose zprava je dochováno původní dvoukřídlé okno v líci, dělené do osmi tabulek, opatřené mříží. Okna jsou zvýrazněna barevným orámováním v omítce. Severní fasáda je dvouosá, jižní strana, orientovaná k polní cestě, je bez okenních otvorů. Korunní římsa kolem celé stavby fabionová. Severní a jižní štít lichoběžníkový, s dvojicí menších obdélných dvoukřídlých čtyřtabulkových oken v líci.