venkovská usedlost

Venkovský dům čp. 21 spolu se špýcharem se nachází v západní části vsi po pravé straně silnice směrem na hrad Kost. Téměř kompletně novodobě znovuvystavěný menší roubený přízemní venkovský dům, se zděnou zádní částí, obdélného půdorysu, neomítaný, štítovým průčelím orientovaný k jihovýchodní straně. Dřevěné stěny z hraněných kmenů sroubených na rybinu na kamenné podezdívce, v čelní stěně sdružená obdélná okna, štít s dvojicí obdélných okének dříve míval charakteristickou lomenici (ve střední části ze svisle skládaných prken a po stranách z prken kladených kolmo k rovině střechy), kterou dnes připomíná pouze stejný způsob kladení prken, střecha domu sedlová s asfaltovou šindelovou krytinou. Dřevěný špýchar stojí ve štítové rovině domu po jeho dvorní (východní) straně. Roubená patrová vertikálně vyvinutá hospodářská stavba s přístupovým venkovním žebříkovitým schodištěm. Vstupní pravoúhle uzavřené otvory v dřevěných zárubních (do přízemí a v patře) stupňovitě nad sebou. Střecha sedlová s asfaltovou šindelovou krytinou.