tzv. tvrz

Areál velké zemědělské usedlosti tzv. tvrze je umístěn na vyvýšeném jihozápadním okraji obce, na příkrém srázu nad meandrem řeky Labe vně lokační vesnice s vřetenovou návsí. Uzavřený dvůr tvoří na jižní straně obdélná, dvoutraktová obytná budova ve východní části spojená se sýpkou. Západní část dvoru uzavírá objekt koníren s polopatrem, východní zřícený a rozebraný objekt chlévů a na severu pak stodola. V JZ rohu se nacházel roubený čeledník, po kterém v současné době zbyl pouze relikt roubení. Celý areál leží na stavební parcele č. 1. Předmět ochrany : chráněny jsou objekty : obytná budova se sýpkou na stp. 1, chlévy na stp. 1, konírny na stp. 1 a stodola na stp. 1 a chráněn je rovněž pozemek stavební parcely 1.