krucifix na podstavě

Štíhlá subtilní sochařská práce stojí na kamenném stupni. Vlastní sokl s patní římskou (obojí s profilací), půdorysně obdélný s oblým čelem (na něm rytý rámec s uchy). Tělo podstavy trojdílné s předsazeným vzdutým čelem, se soklíkem ukončeným profilací, střední část ke středu střechovitě zdvižena. Boky zdobeny rytým rámcem s koutovými kvítky, na čele obvodový penízkový pás, v ploše reliéf planoucího srdce ve svatozáři. Římsa obloukově vzdutá s lístky na spodní části a s palmetovým motivem na vrcholu. na hladké zadní straně vtesaný nápis, nad ním dlouhá kovaná kramle spojující tělo s podstavcem kříže. Převýšený podstavec kříže s půdorysně vzdutou čelní částí se soklíkem s oblou římsou, tělem s reliéfem IHS v oválném stuhovém medailonu s dvojicí vevázaných květin nahoře. Podstavec ukončuje vzdutá římsa, ve vrcholu rozlomená s volutkami. Kříž na podstavečku se vzdutým čelem a reliéfem kruhového květu. Vlastní křříž prostý, na něm ztrnulé tělo Ukřižovaného v podživotní velikosti (na těle zbytky moravé polychromie), nad hlavou na horním rameni destička s vtesaným monogramem INRI//.