měšťanský dům

Třípatrový městský dům se secesní fasádou na hloubkové parcele obdélného půdorysu, dnešní podoba vznikla spojením dvou domů. V přízemí hlavního průčelí se do náměstí otvírá loubí. Otvor loubí s rovným překladem se zaoblenými rohy. V patře prostupuje hlavním průčelím ve stejné šíři jako oblouk loubí třídílný zaoblený stlačený výkladec. Druhé a třetí pato tříosé, okna třídílná, spodní 2 křídla jednotabulková, vrchní křídla nad poutcem svisle dělená - čtyřtabulková. Fasáda zdobená štukovými ornamenty. Pod a nad výkladcem 1. patra obdélná zrcadla v šíři výkladce, původně sloužící k umístění reklamy, zvýrazněná tmavším odstínem barvy fasády. Okna 2. a 3. patra s parapetními deskami, nadpraží zdobí čtverečky v maltě. Parapety oken 3. patra zdobí vystouplá obdélná zrcadla. Parapety oken 2. patra zdobí štukové secesní girlandy zakončené rozvilinami svěšenými k výkladci v 1. patře. Mezi okny 2. a 3. patra průběžné kanelované lizény v horní části zdobené čtverečky, podobně jako okenní nadpraží. Výraznou korunní římsu tvoří dvakrát přesazená deska. Po celé výšce hlavního průčelí (od chodníku po korunní římsu) probíhají kvádrové nárožní lizény. Střecha nad hlavním průčelím pultová, pokrytá břidlicí. Střechou prostupuje půlkruhový vikýř s dvoukřídlým oknem, jehož špalety zdobí malované vázy s květy. Loubí plochostropé, s hluboko zapuštěným proskleným vstupem do obchodu téměř po celou svou šíři, v pravé části s bočním vstupem na schodiště do pater domu - zde druhotné kovové dveře. V celé ploše přízemí plochostropý obchod při levé hraniční zdi se zbytkem arkádové chodby původně spojující dům při průčelí se zadní místností - osmiboké pilíře se segmentovými oblouky. (současná podoba domu vznikla spojením domu při průčelí se zadním stavením ve dvoře). Zalomené schodiště do 1. patra je umístěno při hlavním průčelí domu u pravé hraniční zdi. Schodiště do 2. a 3. patra tříramenné, s teracovým obložením, je situováno v centru dispozice domu mezi plochostropými místnostmi a osvětleno střešním světlíkem. Sklep situovaný paralelně s hlavním průčelím nebyl při prohlídce domu přístupný. Zadní průčelí hladké pouze s jedním oknem. Z bočního průčelí ve dvoře je patrna postupná návaznost několika stavení.