historické oplocení s branami

Mezi administrativou a vrátnicí továrny je brána do areálu tvořená dvěma hranolovitými pilíři postavenými na koso k ose ulice. Pilíře jsou vystavěny za stejných materiálů jako budovy (režné opukové zdivo v kombinaci s cihlovými tvarovkami). Pilíře mají soklík zakončený cihlovou římsou a jsou ukončeny stupňovitou římsou vynesenou na cihelných obloucích nesených kamennými konzolami. Zakončení pilířů válcovými svítidly s cylindrem je novodobé. Mezi pilíři brány jsou dvoukřídlá železná vrata z doby výstavby. Jejich spodní část tvoří pole plechu s motivy stylizovaných rozet, zbytek vrat je tvořen systémem vertikálních prutů doplněných vegetabilními ornamenty. Plot navazující na vrátnici jižním směrem je postaven na kamenné podezdívce, která je částečně narušena dvěma druhotnými vjezdy. Jednotlivá plotová pole mají projmutá zakončení a jsou vyplněna systémem vzájemně se protínajících úhlopříček a stáčenými volutami. Druhá brána do areálu je v místě bývalé železniční vlečky. Pilíře brány jsou totožné s hlavní branou do areálu, mají však zachovány původní zakončení ve formě kovových koulí. Dále na jih pokračující oplocení se nachází v narušeném stavu a je z něj až na výjimky dochován pouze sokl.