dům

Objekt tvoří jihozápadní a západní hranici areálu. Dům čp. 17 je jednopatrové stavení na výrazně obdélném půdorysu s trojúhelným vysokým štítem se sedlovou střechou. Boční (západní) stěna obytné části má čtyři okenní osy. Severním směrem hmota domu pokračuje hospodářskou částí s malými větracími okénky. Štítová návesní strana je dvouosá v obou podlažích. Dvě okenní osy se nachází i v prostoru krovu. Otvory jsou rámovány mělkou šambránou, která je směrem do návsi ozdobena vrcholovým hlavní klenákem. V bočním průčelí ozdobný hlavní klenák chybí. Vstup je ze dvorní (východní) strany veden portálem s jednoduchým ostěním a rovným nadpražím, kde je v klenáku vyryta datace 1787. Výplně obytné části jsou novodobé v plastových profilech. Omítka je hladká monochromatická v světle žlutém provedení, soklová část je šedá. Okenní šambrány jsou provedeny s bílou povrchovou úpravou. Sedlovou střechu kryje dvojitě kladená bobrovka režné barvy. Hospodářský díl je omítnut škrábaným břízolitem a kryt stejnou pálenou krytinou jako obytná část.