kamenný kříž

Na kamenné podestě spočívá širší hranolová jedenkrát odstupněná základna, z níž oddělen odsazením a zvonovnicí, vyrůstá hranolový sokl s připojenými ortogonálně stačenými volutovými křídly. Sokl je ukončen mohutnou vyloženou profilovanou římsou. Na soklu spočívá širší kvádrová patka ukončená odsazením a oblounem, nad níž navazuje vysoký hranolový sokl kříže, na přední straně dekorován reliéfně provedeným penízkovým motivem se střapcem a ukončený vyloženou profilovanou římsou. Na něm je osazen kamenný latinský kříž s trojlistým ukončením břeven a širší kvádrovou patkou, oddělenou kanelovaným pásem. Kovový korpus a horní část kříže jsou novodobé. Na širší ploše římsy soklu jsou německé majuskulní nápisy: zprava: SOHN HEINRICH, vzadu: TOCHTER ANNA, zleva: VND ANTONIA, na přední straně: KARL SKODA : SEINE GEMAHLIN ROSALIA / HERR(.)ERBAHRME, DICHVNSER WANNWIER VOR / DEINEMRICHTERSTVHL ERSHEINEN //. Přední strana soklu je dekorována dvěma rytými kříži a třemi reliéfně provedenými rozetami s girlandou, pod nimi se pak nachází rytý obdélný rám, ukončený vybíhající špicí s česky psaným majuskulním nápisem s chronogramem a datací: O ČLOWĚČE / PATŘ NA OBRAZ / TĚŽKE PRACE / WIKAVPENI, OD WĚ / ČNEHO, ZAHINVUTI / TWEHO, TEN NECHAL / PAN CAREL ŠKODA / POSTAWITI / 18 P : MINÁŘ ZDEISCHI 16 //.