usedlost

Obdélné patrové stavení, přízemí zděné, omítané, střecha sedlová, krytá břidlicí. Obdélné patrové stavení, přízemí zděné, omítané, střecha sedlová, krytá břidlicí. Hlavní štítové průčelí je orientována k SZ, v přízemí je dělené do tří okenních os, s obdélnými okny, dělenými do kříže, roubené patro taktéž se třemi okny ve stejných osách, okna jsou zde menší, obdélná, zasazená do dřevěných ostění. Štít byl bedněný do vzorů, vyřezávaný, prolomený dvěma okny. Podélné JV průčelí je v přízemí zděné, se 6 okenními osami v pískovcových ostěních, levá část je chlévní. Uprostřed jednoduchý hranolový portál s pískovcovým ostěním, s nápisem ve středovém klenáku 73, na architrávu AS 1846. V patře stření části je dřevěná pavlač, nad ní ve střeše vikýř se sedlovou střechou. Zadní průčelí je bez oken s přidaným postranním vchodem. Zadní SZ orientovaná podélná stěna má v kamenné podezdívce dvě malá okna, v prvním hrázděném patře pak tři okna. Síň a chlévy byly sklenuty plackami, obytné místnosti stropy trámové.