městský dům

Dům č. p. 76 je situovaný v řadové zástavbě ulicovky. Stavba je rozdělena na dvě části, vpravo se nachází patrový trakt, vystupující z uliční čáry s loubím klenutým dvěma klenebními poli na tři pilíře se čtvercovou základnou. V přízemí se nachází obdélné okno a pravoúhlý vstup. Fasády jsou hladké, patro je prolomeno dvěma osami, okenní otvory mají zkosené špalety, ve štítu se nachází dvě oválná půdní okénka. Patrová část je kryta sedlovou střechou. Loubí je zaklenuto křížovou klenbou se štukovými hřebínky. Prostor v přízemí patrové části je klenut valenou klenbou s lunetovými výsečemi. Prostory patra jsou plochostropé. Levá část stavení je přízemní, krytá sedlovou střechou. Hladkou fasádu člení pět okenních otvorů, zcela vlevo je umístěn obdélný vjezd s půlkruhovým záklenkem.