fara

Areál fary čp. 1 se nachází na severovýchodním okraji obce, severovýchodně od areálu kostela sv. Barbory a východně od průjezdní komunikace, vedoucí do Podbradce. Ústředním objektem je vlastní budova fary čp. 1, situovaná ve středu severní části areálu. Jeho území vymezuje ohradní zeď, a to na severní, východní a západní straně. Hlavní vstup do areálu je možný bránou, stojící na konci přístupové cesty od průjezdní komunikace. Hospodářské zázemí fary představují čtyři objekty: na západní straně jižní části areálu stojí sýpka, na jižní straně jižní části je stodola, na ní se na severovýchodě kolmo napojuje hospodářská budova a na východní straně jižní části areálu jsou chlévy. Celek pak doplňuje zahrada, situovaná východně, jihovýchodně a západně od fary čp. 1 a také západně od sýpky a stodoly. 4820/1 fara čp. 1 (st. p. 13) 4820/2 ohradní zeď (p. p. 20, 22) 4820/3 brána (st. p. 13) 4820/4 sýpka (st. p. 13) 4820/5 stodola (st. p. 13) 4820/6 hospodářská budova (st. p. 13) 4820/7 chlévy (st. p. 13) 4820/8 zahrada (p. p. 20, 22, 23)