synagoga

Jedná se o zděnou (smíšené zdivo) jednopatrovou, omítanou stavbu nad obdélným půdorysem orientovaným podélnou osou ve směru SZ – JV. Na jihovýchodní straně k obdélnému půdorysu přiléhají dva menší přístavky, hospodářský a obytný. Střecha synagogy sedlová, jednostranně valbová, uzavřená na SV straně cihelným štítem zesíleným na rubu polopilíři. Střešní plášť tvoří keramické pálené tašky bobrovky položené dvojitě na řídké laťování – korunové krytí. Střecha obytného přístavku pultová, krytá asfaltovým šindelem a střecha hospodářské stavby sedlová, pokrytá eternitovými šablonami. Jihozápadní průčelí bývalé synagogy je čtyřosé, hladké, členěné pouze korunní římsou s maltovým profilem. V přízemí jsou tři osy, v pravé krajní ose okenní otvor a ve dvou zbylých osách vstupní otvory. Výplň okenního otvoru dřevěná dvojitá trojdílná. Vstupní otvor ve střední ose má jednokřídlé prkenné dveře vsazené do tesařského ostění. Hlavní vstup je situovaný v levé krajní ose, zvýšený zděným předsunutým schodištěm s kamennými stupni. Dveře dřevěné dvoukřídlé, rámové konstrukce a s deštěným ostěním, závěsy na rubové straně zapuštěné válcové se zaoblenými konci (patrně první pol. 20. stol.). V patře čtyři okenní otvory, otvor ve druhé ose od východu je slepý. Okna dřevěná dvojitá dvoukřídlá s poutcem a výklopnou ventilačkou, osazená mírně za lícem fasády (patrně 1. pol. 20. stol.). Ostění orámováno v nátěru fasády. Výplň v západní krajní ose je jednoduchá (vstupní chodba - předsíň). Severozápadní průčelí čtyřosé, členěné dvěma poli lisénového rámce a korunní římsou s maltovým profilem. V přízemí pouze jeden vstupní otvor (do sklepa), situovaný při severním nároží. Dveře prkenné jednokřídlé s vnějšími pásovými závěsy s listovými konci a nezapuštěným krabicovým zámkem. V patře dva na výšku obdélné okenní otvory s dřevěnými jednoduchými dvoukřídlými okny osazenými mírně za líc zdiva (u jednoho okna osazena vnitřní nečleněná novodobá výplň). Okenní křídla v horní třetině členěna příčlí. Po pravé straně oken po jedné pravoúhlé na výšku obdélné vpadlině ukončené obloukem (jedná se o zaslepené původní okenní otvory předsíně synagogy). Jihovýchodní průčelí má přízemí zcela zakryté přízemním obytným přístavkem s pultovou střechou. V patře bývalé synagogy tři okenní osy, průčelí jinak hladké, ukončené korunní římsou s maltovým profilem. Výplně okenních otvorů dřevěné dvojité dvoukřídlé s poutcem a výklopnou ventilačkou, osazené mírně za lícem zdiva (patrně první pol. 20. stol.). Okno v severní krajní ose má vnější výplň pevnou členěnou do tabulek, vnitřní okno dřevěné dvoukřídlé se zapuštěnými válcovými závěsy se zaoblenými konci (20. stol.). Na obytné stavení z jihovýchodu ještě navazuje hospodářská stavba. Obytná přístavba je přístupná od jihovýchodu novodobým vstupem a od jihozápadu osvětlena dřevěným dvojitým trojdílným oknem. Vstup do hospodářského přístavku je od severovýchodu jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Jinak obvodové zdi bez otvorů, na jihovýchodní straně trojúhelný štít svisle bedněný prkny a s přesahem střechy.