socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti je umístěna v kamenné kaplici stojící na kamenném soklu. Hranolový sokl s odsazenou patkou je na čelní straně zdobený rytými rámy s ujmutími rohy. Uprostřed je již špatně čitelný rytý letopočet 1734. Na soklu zakončeném profilovanou vyloženou římsou je osazena velká kamenná kaplice s nikou zakončenou konchou. Okraje niky jsou lemovány profilovanou římsou. Nika je otevřena směrem k západu. V ose záklenku se původně nacházela kartuš, která je v současnosti nahrazena jednoduchým kovovým latinským křížem. V nice je umístěna cca 110 cm vysoká žulová socha sv. Jana Nepomuckého v kontrapostu s pokrčeným levým kolenem. Světec v tradičním zpodobnění kanovníka je oděn ve svrchní pluviál, rochetu a spodní albu. Na hlavě má biret. Světec drží před tělem mohutný kamenný kříž s Korpusem. Levicí tiskne kříž k hrudi, pravicí jej přidržuje za dolní část břevna. Pravé rameno sv. Jana je mírně vytočené dopředu. Hlavu má lehce zakloněnou a natočenou doprava směrem ke kříži.