hrobka rodiny Nicolai

Volně stojící zděná omítaná centrální pohřební kaple vystavěná nad čtvercovým půdorysem v novogotickém slohu. Zdivo cihelné s nepatrnou příměsí lomového kamene v soklových partiích, omítky hladké vápenné. Střecha sedlová křížová, pokrytá břidlicí a s věžičkou ve středu (v křížení hřebenů). Hrobka je situována severozápadním směrem od hospodářského dvora Prudice, který stojí v místě zaniklé středověké vsi. Fasády členěny mírně předstupujícím hrubě omítaným kvádrovaným soklem s profilovanou ukončovací římsou; nárožními jednou odstupněnými opěráky; omítkami s mělkou kvádrovou rustikou. Průčelí završena trojúhelným neodděleným štítem lemovaným obloučkovým vlysem, koruna zdiva štítu zakončena pouze v omítce. Ve střední ose jižního průčelí vysoký vstupní otvor ukončený zvýšeným lomeným obloukem orámovaným ve fasádě kvádrováním. Ostění vstupního otvoru vyzděné z cihel, na lícní straně zdobené vyžlabením s okosením. Dveře se nedochovaly, pouze nad poutcem zbyla dřevěná pseudogotická kružba. Na rubové straně ostění ve zdivu zachovány kovové hákové závěsy. Vpravo od vstupu bývala malá kamenná nápisová deska s nápisem: / Hier Ruht sanft unser seliger, / innigstgeliebter Vater / Ferdinand Nicolai / geboren am 12. Oktober 1821, / gestorben am 17. März 1881. / Gewidmet von seiner dankbaren / Tochter Ottilie. / Ve středu západního a východního průčelí po jednom okenním otvoru ukončeném lomeným obloukem. Ostění okenního otvoru vyzděno z cihel, na lícní straně zdobené vyžlabením s okosením, vnější parapet výrazně zešikmený. Okna tvořena dřevěnými rámy s pevnými dřevěnými výplněmi, v lomeném oblouku s novogotickými kružbami (jeptišky a kruh), zasklení se nedochovalo. Nad otvory slepé kruhové otvory orámované ve fasádě kvádrováním a s profilovaným ostěním (cihelným), v otvoru nad vstupem letopočet 1881. Severní průčelí je bez otvorů, ale v interiéru provedeno slepé okno stejného tvaru jako mají okna ve východní a západní stěně. Střecha má ve středu v křížení střech hranolovou věžičku hrázděné konstrukce, zakončenou jehlancovou střechou. Boky věžičky zakončeny trojúhelnými štítky. Vyzdívky opatřené hrubější omítkou. Ve vyzdívkách bočních stěn slepé otvory zakončené obloukem, ve vyzdívkách štítků vejčité slepé otvory. Krytina tvořena zbytky břidlice na zbytcích bednění. Úžlabí střech bylo vyplechováno a vrcholem nárožních opěráků procházely chrliče odvádějící srážkovou vodu. Vstup do kaple je od jihu vstupem zvýšeným jedním stupněm.