městský dům

Patrový, částečně pod obytnou částí podsklepený objekt je zastřešený pultovou střechou, jejíž jižní štít navazuje na obvodovou zeď kaple a zčásti vystupuje nad její stávající střechu. Hladké severní uliční průčelí je tříosé. Vstupní jednokřídlé dveře jsou situovány v západní části přízemí. Patro odděluje od přízemí hranolová kordonová římsa. V přízemí jsou situovány úzká vstupní síň a při východní straně půdorysu obytná místnost. Přízemí je dále rozšířené západním směrem o klenutou prostoru, která je stavební součástí sousedního dvoupatrového domu Matky Boží 37/1033. Průchod do této prostory se nachází v koutě síně za hlavním vstupem z ulice. Místnost je zaklenutá křížovou klenbou o dvou polích bez žeber s vytaženými hranami. Lunety jsou mírně zahrocené. Na západní straně je klenba sklenutá na přízední polopilíře, na východní straně při schodišti domu č. 35 je výběh klenby založený přímo ve zdi. Ze zadní části síně se vchází na dvorek domu chodbou, která vznikla předělením popisované klenuté prostory. Chodba vede podél severní zdi kaple Panny Marie Pomocné, obchází nakoso postavený opěrák v jejím severozápadním nároží a ústí do klenuté prostory při západní straně kaple. Prostora je zaklenutá plackou a v koutě u opěráku se nachází zděné topeniště. Na prostor navazuje pultem krytá předsíň, z níž se již vychází na dvorek. V této předsíni je zazděné velké hrotité okno kaple Panny Marie Pomocné. Plochostropé patro zabírá jediná větší obytná místnost. Původní strop místnosti s překládaným záklopem zakrývá podhled. V západní stěně přístupového schodiště do patra se nacházejí dva výklenky, uzavřené dvoukřídlými dřevěnými dvířky. Ve větším spodním výklenku se nachází zazděné okno s lomeným záklenkem. Profilované ostění okna je kamenné, překryté větší vrstvou malířských líček. Nad schodištěm z přízemí je prosklenou stěnou oddělená alkovna, odkud vede schodiště na půdu. Pultovou střechu vynáší jednoduchý vaznicový krov. Západní štítovou zeď tvoří štíty dvou starších staveb. S kamenným západním štítem je stavebně spojený spodní pás jižní zdi podkroví na straně kaple Panny Marie Pomocné. Stavba s kamenným západním a cihlovým jižním štítem stála na parcele domu č. 35. Na západní kamenný štít nasedá v pravé části při ulici mladší trojúhelný cihelný štít patrové stavby, která stála na parcele domu č. 37. V pravém cípu štítu při ulici je iluzivní malba muže vyhlížejícího z okna a neúplný letopočet 15xx. Oba popisované štíty se následně staly součástí štítové zdi sousedícího dvoupatrového domu č. 37. Sklep v suterénu domu, přístupný ze síně přízemí krátkým segmentově zaklenutým zalomeným schodištěm, je tvořený jednou místností s valeně zaklenutou cihelnou klenbou. Čela kleneb jsou ze smíšeného zdiva. Všechny obvodové konstrukce jsou omítnuté.