vila

Jde o dvoupodlažní volně stojící vilu obdélného půdorysu, zastřešenou valbovými střechami, se zahradou. Vila je situována v severozápadní části zahrady. Objekt je podsklepený, na severní straně symetricky vystupují z půdorysu po stranách nárožní přízemní hmoty nesoucí čtvercové terasy. Vstupní průčelí je orientováno do ulice Smetanovy, hlavní vstup s několikastupňovým předsazeným schodištěm je zapuštěn v nárožní hmotě otevřené jednoduchou arkádou, vytvářející tak pravoúhlou vstupní niku. Nad vstupní arkádou úsek římsy, na níž dosedá obdélná štuková supraporta rámovaná dvojicí pilastrů s vpadlým polem. Z dvojpodlažní dvouosé části průčelí vystupuje přízemní rizalit otevřený třemi obdélnými okny. Jižnímu, zahradnímu průčelí dominuje mohutný půlkruhový pětiosý rizalit původně ukončený lodžií, vynesenou na sloupech; dnes je rizalit protažený až do úrovně druhého podlaží. Severní fasáda je v ose doplněna přízemním polygonálním tříosým rizalitem s obdélnými půlkruhově ukončenými okny, stejné okno je i po pravé straně rizalitu. Nad ním v ose vystupuje hlavice pilastru, na niž dosedá obdélné okno. Po stranách severní fasády posazeny ustupující nárožní hmoty s terasami. Fasády jsou vesměs hladké, druhotně opatřené břizolitovou omítkou a keramickým obkladem, kabřincem, v úrovni podezdívky. Okna obdélná, kastlová, členěná do tabulek a obdélná s půlkruhovým a segmentovým zakončením, rovněž členěná do tabulek. Zvýšené přízemí je od patra odděleno jednoduchou římsou, obíhající po obvodu celé stavby, na níž dosedají okna druhého podlaží. Nad okny prvního podlaží na východní fasádě vystupují přímé úseky nadokenních říms. Okno se segmentovým záklenkem na severní straně východní fasády je rámováno jednoduchou šambránou s vrcholovým klenákem. Nad ním úsek balustrového zábradlí z vnitřní strany terasy zaslepeného.