husitský sbor Jiřího z Poděbrad

Husitský sbor stojí při křižovatce dvou ulic na severním okraji obce, v mírném jihozápadním svahu. Jedná se o pravoúhlou zděnou stavbu s nízkou sedlovou střechou a hranolovou věží s mansardovou stříškou. Sbor sestává ze dvou propojených obdélných částí, orientovaných podélnou osou ve směru východ – západ. Východní obytná část je patrová a západní část se sálem sboru je přízemní. Architektonicky je členěna pouze východní fasáda, stylizovaná jako vítězný oblouk s nízkým štítem, jehož boky rámuje dvojice vysokých pilastrů. Ve střední zapuštěné ose je v přízemí umístěna mělká předsíň s hlavním vchodem a nad ní v patře balkon. Ve vrcholu štítu je nad stylizovaným klenákem vyvěšen mohutný kovový řemdih. Ostatní fasády rámuje zdola kamenná podezdívka a shora fabionová korunní římsa. Na střeše věže je umístěn plechový kalich, z něhož vyrůstá kovaný pravoslavný kříž. Před východním průčelím sboru je předsazeno zděné schodiště k hlavnímu vstupu, lemované dvojicí tarasních zdí s novodobým plotem. K jižnímu průčelí obytné části jsou přisazeny menší jednoramenné schody do zahrady. Jižně od sboru se nachází zahrada, do níž se vjíždí pilířovou branou při severozápadním nároží objektu. Jihozápadně od sboru se na zahradě nachází přízemní dvoukřídlý hospodářský objekt .