zámek

Budova zámku je jednopatrový, částečně podsklepený, jednokřídlový objekt nepravidelného půdorysu s přistavěnou hranolovou věží na SV straně zámku. Zámek je zastřešen valbovými střechami s trojúhelnými štíty na JZ straně. Krytina betonová. Věž se zvonovým patrem je zastřešena cibulovou bání, která je oplechována. Jednotlivé fasády jednopatrového zámku jsou pojednány architektonicky shodně, jsou horizontálně členěny mírně předsazeným soklem a korunní profilovanou římsou, která je na JZ straně pod stupňovitými štíty, doplněna obloučkovým vlysem s konzolami. Ustupující JZ fasáda, mezi předsazenými rizality s polokruhovým otvorem v parteru a se stupňovitými štíty, je členěna slepými štukovými arkádami, v parteru segmentovými, v patře polokruhovými. V tomto prostoru je vklíněn balkón podporovaný subtilními ocelovými sloupky. Hlavní vstupní průčelí s nárožními lizénami obsahuje mírně předsazený, asymetricky umístěný rizalit, který je členěn čtyřmi lizénami s římsovou hlavicí se štukovými čabrakami. Rizalit je v parteru prolomen dvěma dveřními otvory, vstupy do patra a přízemí a v patře dvěma okenními otvory nestejného formátu a rozměru. Krajní pravá část rizalitu vrcholí atikovým štítkem s lizénami a středovým kasulovým oknem. Na fasádě ve středním poli rizalitu je osazena kamenná nápisová deska s letopočtem 1669. Zbývající fasády jsou členěny nárožními lizénami a okenními otvory různých velikostí a rozměrů, na JV fasádě v okenních osách nad sebou. Okna nová, eurookna. Na SZ fasádě jsou v omítce přiznány čtyři sgrafitová psaníčka nestandardní velikosti, pravděpodobně se jedná o novotvar. Severní věž má fasády shodné se zámkem, jsou členěny nárožními lizénami s mohutnou profilovanou korunní římsou, která je ve středu nad hodinovým ciferníkem vydutá. Zvonové patro je na všech čtyřech stranách prolomeno polokruhovými otvory, vyplněnými dřevěnými žaluziemi.