zvonice

Na návsi ve svažitém terénu se nachází patrová zvonice. Jedná se o věžovitou stavbu z režného cihlového zdiva čtvercového půdorysu s předstupujícími šikmo se zužujícími nárožními opěráky, které výše v podobě nárožních pilastrů vertikálně vymezují plochy všech průčelí. Horizontálně budovu člení vystupující soklová římsa a kordonová římsa oddělující přízemí od patra tvořená pásem na hranu skládaných cihel orámovaným po stranách cihlovými linkami. Průčelí jsou v přízemí prolomena půlkruhově zaklenutým vstupem a třemi rovněž půlkruhově zaklenutými nikami, v patře půlkruhově zaklenutými okenními otvory. Niky a okenní otvory jsou dole opatřeny cihlovými parapetními římsami, nahoře archivolty nesou cihlové konzoly, které jsou u nik v přízemí spojeny kordonovou římsou obíhající budovu. Průčelí jsou ukončena omítanou korunní římsou segmentově vypjatou nad okny. Okna jsou kryta dřevěnými žaluziemi. Plochy nik v přízemí jsou zdobeny malbami s náměty Madony s dítětem, Cyrila a Metoděje a Nejsvětější Trojice. Střecha je dvoustupňová tvaru polygonálního jehlanu s výraznými námětky završená ornamentálně zdobeným kovaným křížem. Střešní krytinou je bobrovka. Vnitřní prostor bíle omítaný. V krovu se nachází stolice nesoucí památkově nehodnotný zvon z roku 1943. Na zvonu je předlitý nápis: B. MANOUŠEK A SPOL. BRNO/1943//. Ve zvonici se původně nacházel i zvon z roku 1809, který je v současné době umístěný ve věži kostela u hřbitova.