budova bývalé Státní školy pro lesní hajné se zahradou

Samostatně stojící podsklepený objekt o 2 nadzemních podlažích na pravidelném půdorysu přibližně tvaru písmene "H", zastřešen promyšlenou sestavou sedlových valbových střech. V koutu mezi levým a spojovacím křídlem je v úrovni zvýšeného přízemí hlavní vstup do budovy, přístupný po vnějším schodišti. Ve štítu je atypické třídílné obdélníkové okno se střední částí ukončenou půlkruhem. Ve štítu jsou dále osazeny tři obdobné plastiky jeleních hlav s parožím. Spojovací (střední křídlo) o menší výšce podlaží má nízký kamenný sokl, z něhož v pravé části vystupuje kamenný portál vstupu na schodiště obytné části. Vlevo je hlavní vstup do budovy (vnější jednoramenné zalomené kamenné schodiště a zádveří) a hmota hlavního schodiště, jejíž valbové zastřešení vytváří přechod k levému křídlu. V přízemí spojovacího křídla jsou půlkruhem uzavřená okna, ve 2. NP na průběžné parapetní římse obdélníková okna se zdobnými okenicemi. V ploše střechy trojúhelníkové vikýře. Pravé křídlo má kamenný sokl až po úroveň parapetů oken v přízemí, v obou podlažích jsou ve dvou osách obdélníková okna. Hlavní průčelí pravého křídla je završeno trojúhelníkovým štítem, v němž je v úrovni podkroví balkon se zděným zábradlím. Pod průběžnou parapetní římsou v úrovni 2. NP jsou sluneční hodiny. V bočním průčelí je v úrovni 2. NP zděný arkýř, v úrovni podkroví zděný vikýř s valbovým zastřešením. Průčelí jsou provedena v kombinaci prvků z kamene (sokl, hlavní vstup, portál) a z probarvených břízolitových omítek (béžová a červená). Původní truhlářské prvky vyměněny za dřevěná okna typu euro respektující původní členění. Objekt se nachází uprostřed rozlehlé zahrady se vzrostlými dřevinami.