plavecký stadion a socha Odpočívající plavec

Kompozici plaveckého stadiónu tvoří plovárenská hala oválného půdorysu, před níž je předsazeno dlouhé nízké křídlo s dětským bazénem, šatnami a zázemím. Nově bylo v letech 1995-1998 při rekonstrukci plaveckého stadionu dlouhé křídlo částečně stavebně upraveno, na jih bylo prodlouženo o drobnou přístavbu k dětskému bazénu, na západní straně byla vybudována terasa a na severní straně schodiště, dále byl ke křídlu přistavěn nevhodný vstupní portikus spojený s altánem. Plovárenská hala je unikátní svou technicky náročnou konstrukcí zavěšené lanové střechy. Konstrukci střechy tvoří dva spojené železobetonové oblouky, do kterých je ukotvená síť lan. Z oblouků je zatížení přenášeno do dvou železobetonových prohnutých stěn. Dalšími nosnými prvky jsou subtilní železobetonové sloupy. Zavěšená lanová konstrukce střechy plovárenské haly má rozpětí 54 x 64 m . Užití takovéto konstrukce bylo v roce 1958, kdy byl plavecký stadión navržen , aktuální ve světovém měřítku. První střecha tohoto typu byla realizovaná jen několik let předtím pro veletržní halu v Raleighu v Severní Karolíně (1950-1953).