vila Gustava Geipla

Objekt byl vystavěn na čtvercovém půdoryse, který je narušen mělkými kvadratickými rizality. Ty jsou, s výjimkou západní strany, pravidelně rozmístěny ve středu jednotlivých průčelí. Na západě je rizalit polygonální a je vyosen k pohledově levé straně. Jeho střecha se plynule napojuje na zastřešení střední části domu. Střecha nad touto částí je valbová s nasazenými sedlovými vikýři. Hlavní uliční průčelí je tříosé, rizalit je umístěn ve střední části a je završen v úrovni střechy polygonální věžičkou zastřešenou vysokou jehlancovitou střechou. Do tohoto rizalitu je vložen hlavní vchod, krytý balkonem vyneseným dvojicí sloupů. Balkon se sloupovím a předsazeným schodištěm tak vytváří vstupní portikus. Toto průčelí je tříosé se sdruženými okny v každé ose. Zbývající rizality jsou završeny bedněnými štíty s vloženými, bohatě vyřezávanými balkony. Fasády jsou v přízemí členěny pásovou rustikou a zdobeny šambránami kolem okenních otvorů. Patro je vydělenou kordónovou a průběžnou podokenní římsou. Okna jsou vsazena do mělkých edikul s půlkruhovými suprafenestrami. Okenní výplně jsou dvojité dvoukřídlé, členěné do tvaru písmene T a jsou opatřeny původním kováním.