evangelický kostel

Jednolodní objekt se zúženým čtyřbokým presbytářem a mohutnou hranolovou věží, jež vyrůstá z hmoty kostela na straně hlavního průčelí. Presbytář po stranách osvětlují malá oválná okna, zatímco boční stěny lodi rytmizují tři půlkruhová okna zdůrazněná secesně tvarovanou šambránou s hrubě strukturovanou omítkou. Prostory lodi i presbytáře kryje sedlová střecha. K východní stěně presbytáře přiléhá menší hmota sakristie, rovněž krytá sedlovou střechou. Na jihozápadní straně přiléhá k hlavní lodi, avšak pouze k jednomu boku příčná loď (transept), která má funkci vstupního prostoru. Ten je zdůrazněn převýšeným půlkruhovým portálem zdobeným dekorativním motivem a krytý drobnou stříškou. Severozápadní stranu příčné lodi osvětluje v nižší části obdélné okno s půlkruhovým záklenkem a ve výšce štítového průčelí trojdílné okno. Úhel mezi lodí a transeptem je vyplněn malým apsidovitým přístavkem prolomeným vedlejším vstupem a jedním oknem. Hranolovou věž osvětlují trojitá sdružená okna v mírně vystupujícím arkýři, doplněná na bočních stranách okny střílnovými. Věž je zakončena neobvyklou kombinací mansardové a jehlancové čtyřboké střechy krytou břidličnými šablonami. Secesní dekor se nejvýrazněji uplatňuje na římsách, jež jsou pojaty velmi ojedinělým způsobem. Plochá římsa je zdobena složitým dekorem z proplétaných barevných stuh. Drobným prvkem dotvářejícím charakter stavby jsou okenní parapety obložené glazovanými tvarovkami. Hlavní průčelí v minulosti zdobil velký krucifix chráněný malou stříškou a sluneční hodiny.